Tuesday, December 2, 2008

MY 2nd TRY....

Semalam.... teman g mencari dan mencari bende yg teman hajatkan tuh... Utk memudahkan misi teman, hubby teman telah membawa danish dan damia pegi JJ wangsa maju utk main kat indoor game... TQ so much sayang!!!! I LOVE U... sementara teman telah di turunkan di area Jln TAR... hmm..teringat dulu2... mase sblm kawin, boleh kata hari2 teman pegi situ cari barang nak buat hantaran and souvenir... hihi... ai, cik aton rindu le kat kome ngan k.ita....huhu...
mmm berbalik pade misi teman ni.. dah byk nyer arked kat situ... penin teman di buatnyer... ade lak cite kelaka.. teman ade la stop kat satu kedai tu... chewah bile mcm harge yg dia nak bg tu ok jer, siap mintak kad lg.. sbb kate kat kakak tu, nak survey tempat lain dulu... pusing punyer pusing... teman g le tanya bende yg teman nak tu, rupe2nyer teman g tanya balik kat kakak yg teman dah ambik no tadi... malunyer..... teman pun buat le excuse... "alamak dah pening le kak, pusing2 tak sangka lak pusing tempat yg sama.... takpe ye saya cari kat tempat lain dulu ye..." dah mana taknyer... kat aked tu.. brg yg dijual lebih kurang sama jer.... nampaknyer tudung dubai dua lapis ni mmg dah te stok da... sbb sekarang ni sebok ngan tdg ekin...anak tdg ekin...tdg munawarah, tudung kain net... teman bukannyer tak mau beli... bak kata si tunang adik teman, "k.dah, kalu nak jual, baik beli yg org nak...bukan yg kite nak..." masalahnyer, dah hubby bagi syarat, kalu nak menjual tudung, pastikan TIDAK JARANG dan TIDAK SINGKAT... alhamdulillahhh...... kalu tudung dubai selapis tu melambak le stoknyer..... mmg tergugat gak iman ni... tapi bile ingat pesan hubby, kalu nak meniaga mesti ikut syarak... kalu kite jual bende yg boleh menambah dosa org, dgn kite2 sekali dapat sahamnyerrrr.... ui, takut teman..
so, at last... teman telah buat decision, cube le plak cari brooch... teman ambik sikit2 dulu stok... kalu abis..(??) ambik lain plak... nak membeli pun berpinau mata di buatnyer... silau mate teman dgn mcm2 pesen brooch ni... pastu teman ambik dlm 10 helai tdg cotton yg mcm tdg pramit tu...
dlm 2 jam gak misi berjalan.. tepon hubby, dia kata anak2 ok.. alhamdulillah... so bila dah selesai... teman naik lrt ke wangsa maju.. i'm coming dear....

Haaa ni le misi teman....



Si botak utk buat display tudung dubai kononyer... since tak de stok... simpan dlm lemari dulu ler...

ni plak 1 of brooch design yg teman beli... teman sewa kedai kat pekan rabu.biz sbb sewanyer yg sgt murah tu... kalau kat WMC tu mahal le.... nanti teman bg link... sbb ni tak buka kedai lg... lepas raye aji kot...TUNGGUUUUU.......... ye mrs dibo...

4 comments:

MrsDibo said...

ye la... tgh tunggu la nih.. klaka sungguh hang punyer citer.. gelak aku sesorg dpn pc nie.. anak2 aku pun heran. Ibu depa gelak sorang2.Kui...kui...kui... Wah!!! si botak tu cun la.. siap pakai make-up lg.. kah!!kah!!kah!!

Adda Mohd Dislan said...

itupun tak berapa lawa lg... muka mcm tak cukup vitamin je.... kua..kua..kua...

jmkjunk8 said...

naperl la ko x msg aku...leh aku temankan..aku cuti aritu :)

Adda Mohd Dislan said...

mane le teman tau...mm kalu tidak leh kite jenjalan mcm dolu2 kan....