Saturday, January 3, 2009

Trip to TAMBUN LoST WORLD

Hoorey... akhirnyer bercuti gak teman sefamily.... walaupun pegi dekat2 jer... almaklumle.. sek dah nak buke... si abg danish nak masuk sek..dah 5 tahun... anak org lain 4 tahun dah g sek kan... takpela... nak suruh g sek biar die pandai berkawan... mana taknyer... ikut ibu die terperap kat rumah... nak kawan ngan sapa... teman g bercuti di ipoh...smpi kat sana dlm kul 4pm...g jln jusco ipoh... perut dah mcm2 bunyi minta diisi...
Esoknyer..... 1.1.09.... dah masuk thn baru dah ye... new year kat ipoh ni.... biase jer... tenang jer... bgn pg terussiapkan anak2 nak g ManDI... bukan main suke lg Damia nganDanish dgr nakp mandi.... mintak2 tak le ramai org...sbb hari nikan cuti... smpi kat Tambun lost World dlm kul 11 lebihkot... mujur le tak ramai mane... org dok sibuk anak nak sek kot.... alhamdulillah.... tak yah bersesak2... okle nampaknyer... kami dok kat dlm tu ade le 4 jam kot... kire solat jamak takhir le nampak gayanyer.... tu pun damia tak nak balik lg... kalu nak kire, sunway lagoon lg besarrrrrr dari tambun lost world ni... pastu tak byk mende pun dlm nyer... lagi2 bwk anak2... main kat tempat bdkje le... teman pun bkn mandi sgt... sibok dok jaga anak2... kuikuikui...
dlm kete 2-2 terlentok... keletihan... masuk je bilik, semua pengsan tido.... kepenatan...
malam kami p mkn kat bandar... teman tgk ipoh ni, kedai2 nyer mcm kat rwang jer... kalu nak dikire statusnyer dah bandaraya,tp tu le...masih byk lg kedai yg klasik gitu.... dlmkul 11, dah sunyi dah kat bandr ni...
Esoknyer, checkout time... beli limau bali sbg buah tgn... ada satu tmpt ni, semua kedai jual limau bali... ade la dlm10 kot... punyer le nak menjual, depa pakai amoi2 yg seksidn cun melecunjual limau bali...bile je kete masuk parking... amoi2 ni sengih tunjuk muka dpn kedai... ini mcm kalu, BAHAYA hahahah... lupelak teman nak ambik gambo mereka2 tuh.... hubby teman, sblm turun siap baca ayat kursi lg... ;) minta dijauhkan dr bende tak baik... almaklumle... kakak teman kata kalu mkn kat perak ni berhati2....byk SANTAU.... nauzubillah... dahnyer hubby teman g belikat kedai nyonya tua...hihihi...





Cik Damia lepas beli spek mata baru....


roof top JJ


Cik damia bekfest... :)


LOST WORLD TAMBUN


Hubby yg bergaya dgn imej baru... kuang..kuang..kuang....


tak nak balik....

2 comments:

arediks92 said...

wah wah.... kemain lg Pn Adda n family bercuti...
idak lalu pun singgah umh hamba

Adda Mohd Dislan said...

nak buek camno...hubby yg jd driver... kalu hambe yg jd driver...mungkin sampai ke rumah tuan hambe... hmmm bile le ambe nak ade lesen nih... ;(