Saturday, February 7, 2009

Danish KENE BELASAH KAT SEK

gerammmmmmmm sangat... semalam anak teman kene buli kat sek tadika dia... mujur SIL teman secara tak sengaja nak lalu dpn sek dia dlm kul 9pg... sebelum tu anakteman pegi sek kul 8.30pg...transport ambik... anak teman 4thn2bln..tp ikut thn 5..dia lahir dec. Nangis teman bile SIL cite mcm mana anak teman disepak oleh bdk2 kat sek dia...ok.. cuba tgk gambar ni....





anak teman yg kasut kuning tu...mula2 dia duduk elok je kat dpn sek nak tggu beratur sbb kul 9 start sek... pastu datg bdk 3 org ni tarik anak teman g tepi sek.. mula2 cikgu ada kat luar, tapi bila dia perasan SIL teman dia masuk ke dalam..sbb dulu pun ada kes pasal kecuaian cikgu terhadap anak teman... pastu bdk 3 org ni provoke danish sambil acu2kan penumbuk kat dia...

Danish ni bkn reti nak wrestling2 ni. Kalu kat rumah, Damia yg selalu kacau dia.. dia tak penah balas cuma dia plak yg nangis balik... jd teman mmg compem anak teman tak bersalah... pastu nak dijadikan cite... dek kerana asyik diacukan penumbuk danish tertolak la bdk yg kat tgh tu... pastu dia takut... dia lari tempat lain... bdk2 tadi ngan geng2 dia kejar Danish!!! lepas tu diorang sepak ramai2 anak teman!!! kat tadika tu ada 3 cikgu..takde sorang pun tgk bdk2 ni kat luar...mujur SIL ada... dia cpt2 keluar dari kete marah bdk2 yg GANGSTER sgt tu.. bdk2 tu siap marah SIL..dah nye Danish menangis...nak balik...tak nak sek... SIL pegi jumpa cikgu kat dlm rmh...jawapan standard "minta maaf la...saya tak nampak, budak2 kan" amboi...anak kite dah kene sepak buleh lgi dia ckp mcm tu... SIL terus bwk Danish balik...mujur sempat ambik gambar ni..kalu tidak mesti teman takde bukti nk ckp Danish kene buli...teman dah bg email kat owner tadika, tp dia buat senyap jer ni...
Dulu masa baru 3 hari masuk sek, SIL jugak yg tak sengaja lalu depan sek Danish, masa tu waktu recess, Danish ni tak pandai berkawan, sbb tu teman hantar dia g sek sbb selama ni dok kat rmh ngan teman n Damia jer...Danish naik buaian pastu kwn2 dia dok hayun laju2 dia jerit la 'no'no'no... maksudnyer suruh berhenti la.. kwn2 dia dok hayun gak...menangis2 Danish... SIL terus turun kete...jerit STOP kat bdk2 tu...baru cikgu yg ada kat tepi buat2 sibuk...nampak sgt diorang tak pantau bdk2 ni main......isssshhhhhhhhhhhh menggeletar Danish ketakutan... dia ni memang sopan je budaknye... kalu dia main ganas sgt teman akan tegur kalau kat rumah.... Teman pasti ini bukan kejadian yg pertama terjadi kat Danish... sbb selama ni kalau kite tanya school best ke tak.. dia mesti ckp 'no'.. anak teman ni mcm alien kat sek tu sbb tak berapa fasih ckp... dia lebih byk vocab in english...so kwn2 byk tak paham dia... maklum ler dok kuantan...

2 comments:

angah said...

kesiannya anak awak kene buli ... kenapalah xder pemantauan dari cikgu2 dia....ehmmm

Adda Mohd Dislan said...

ntahle...cikgu tak kene sek kot ni....