Sunday, October 12, 2008

Hantaran HATI 2 - Zahid & Izma

Selamat Bertunang buat adik teman...en.zahid dgn cik izmazurin... Majlis telah selamat diadakan kat melaka pada raye ke empat hari ttuh.... Ni le hasil kerje tangan teman untuk 2nd time... seperti yg dinyatakan sebelum ni... colour theme sama ngan colour sepupu cousin my hubby sbb byk brg yg lebih... x baik membazir......
Lepas ni kalu ade sesape nak menempah buleh ambik nombor ye... wakakaaaa!!!
malam sblm menghantar tu...teman tido pukul 4 pagi nak menyiapkan hantaran supaya nampak vogue....perasan le plak...hihihi... takpe...masuk bakul angkat sendiri nih.... mujur adik2 teman setia menolong walaupun smpai pukul2 pagi jer... jangan tak tau adik2 lelaki teman ni rupanyer kreatif juge yer... yg si bakal pengantin tu pun ade gak contribute something... sampaikan tunang die pun TAK PERCAYA ngan hasil tangan die... PERCAYALAH....... cik izma.... abg zahid yg buat jeli tu menjadi cantik tp tentulah dari tunjuk ajar sifu....
ok lah mari kite lihat barang hantaran nyer... hantaran nyer sepatutnyer 7, tp last minute ditambah 1 lg sbb sblh perempuan tambah juge jd 10...kite pun tambah le juge.... tu yg jeli pun buat hantaran....




1.SIRIH JUNJUNG

Sirih ni adik teman si ghazali pun ade tolong... dia le yang tolong gulung daun sirih tu... teman pun mcm tak percaye jer... tgk tangan mcm kayu...tp rupenyer ade gak lembutnyer.....








2.CINCIN DAN DUIT
















cincin ni ade 2, 1 untuk tunang... 1 lg untuk risik... tapi teman buat ni untuk cincin tunang je... cincin risik masuk bekas original from kedai jer....

Duit ni RM100...teman buatkan jd 5 kuntum bunga ros...







































3.HALWA














Halwa ni dibuat dari betik muda... mak teman tempah kat kampung die... lawa gak rupe die...


4.COKLAT





coklat teman guna choc hersyers je..
saje je sbb selalu sgt org buat ferrerorocher...






5.KEK

kek ni ade cerite sebaliknyer... adik teman beli choc cake kat secret recipe..pastu die ade le tulis skit kat kek tu...nak dijadikan cerite.. bile dibukak tulisan nyer amat le X SESUAI.... kalu nak dikire mcm tulisan bdk sek tadika... mcm mane le die blh jd kek decorater!!! last2 si ghazali bg idea,... masukkan kotak dlm kotak... perghhh SELAMAT.....














6.KAIN PASANG, TUDUNG & BROOCH




















































7.BUAH











8.JELLY












ni le jelly yg zahid buat... buleh tahan gak tangan si bakal pengantin ni....






Ni le ketua rombongan kami ... abang sulung teman... en.jaafar a.k.a wak... member siap mengarang pantun lg.. takut org melaka berbalas pantun.....








































ni hantaran both side...
belah lelaki warna maroon and cream... belah perempuan warna pink...




Ni acara menyarung cincin oleh mak teman











ni gambar bakal pengantin ngan parents... tgkler en zahid tuh... senyum meleret jer....... sebenonyer belah lelaki pakai colour biru... patut le en.zahid tu bagi mcm2 alasan tak nak pakai baju biru...tak smpt belile...dah beli baju lain le... rupe-rupenyer dia nak sedondon ngan cik izma.... pandai kamu ye......










bergambar ngan anak sedara.... esok2 gambar ngan anak sendiri lak.....ahakssss....







hero pujaan hati teman.....






makan time....sedap tau.. macam-macam ada.... tp teman tak leh nak mkn sgt sbb time tu teman ade ulser.... rugi ...rugi...



















ni dah selesai semuanyer.... ape lagi moh le kite balik !!!


nampaknyer projek teman seterusnyer...tahun hadapan le plak... adik teman ni dah chop utk dia kahwin nanti..... buleh... itu jam kene bayar ikut jam bekerje le nampaknyer.... amacam ade berani ke en.zahid...muahahahaha.....


1 comments:

jmkjunk8 said...

wahh makin maju peniagaan tuan hamba yer :p
anyway teruskan usaha anda